«Повибивали вікна молотком»: Борис Філатов розповів, як мешканці самі інсценували наслідки «прильотів» ракет

Це вже за межами

«Повибивали вікна молотком»: Борис Філатов розповів, як мешканці самі інсценували наслідки «прильотів» ракет

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, шокуючу історію про те, як жителі багатоповерхівки навмисно повибивали старі вікна і намагалися видати це за наслідки ракетного удару, щоб їх замінили на нові. Про це Борис Філатов розповів у своєму Telegram-каналі.

За словами мера, після ракетних атак багато хто з містян залишається без вікон, скло на яких вибиває вибуховою хвилею.

Філатов пояснив, що зазвичай це старі дерев’яні вікна і після таких випадків міськрада допомагає встановити нові металопластикові.

«Як ви знаєте, саме в Дніпрі та області діють найкращі програми компенсацій постраждалим. Спасибі депутатам, як міським, так і обласним, Петровичу (Лисаку) і Васильовичу (Лукашуку). Мабуть ніде в Україні більше немає можливості отримати сотні тисяч, нехай навіть і не мільйони гривень, в залежності від суми збитків», - сказав він.

Саме з цих причин деякі містяни хочуть “схитрити” та замінити свої старі вікна на нові, скориставшись ситуацією. Після одного із “прильотів” у постраждалій від вибухової хвилі багатоповерхівці замінили вікна. Мешканці сусіднього будинку, де начебто цього не зробили, поскаржилися на це міському голові.

Своєю чергою, Філатов почав розбиратися у справі, проте як виявилося, жителі багатоповерхівки власноруч повибивали скло молотком на всіх вікнах у під’їзді.

Читайте також: врог завдав удар ракетою у медзаклад в Дніпрі

«Просто громадяни, знаючи, що всім встановлюють нові металопластикові вікна, розбили вікна молотком. У цілому під'їзді. Вони повибивали вікна самі.», - констатував факт мер.

новини ДніпраБорис Філатовкомпенсація наслідків ракетного удару