Працевлаштування без військового квитка: яке покарання загрожує роботодавцю

Роботодавець не має права прийняти працівника без військового квитка

Працевлаштування без військового квитка: яке покарання загрожує роботодавцю

Будь-який роботодавець, перед тим як приймати на роботу працівника, зобов’язаний перевірити, чи кандидат перебуває на військовому обліку, де саме, і чи є дані актуальними. Про це розповів начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов. 

А якщо кандидат на посаду не надає інформацію про свій військовий облік, роботодавець згідно з постановою Кабінетів Міністрів України від 30.12.2022 № 1487 «Про порядок  організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних  та резервістів» не має права прийняти такого працівника на роботу.

Відповідальність за порушення цієї вимоги передбачена статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Роботодавцю, який працевлаштовує працівника без підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку, загрожує адміністративна відповідальність.

Читайте також: студентів та абітурієнтів можуть мобілізувати під час війни.

 Які розміри штрафів: 

Крім того, як повідомив офіцер,  центри зайнятості також не зможуть надати статус безробітного особі, яка підпадає під мобілізацію, якщо вона не має військово-облікового документа. 

війна в Українівоєнний стан військовозобов'язанівійськовий квитокпрацевлаштуванняроботодавець