Працівник СБУ привів співробітників ТЦК до журналіста, який розслідує статки керівництва Служби безпеки (ВІДЕО)

Квартири на понад 25,5 млн грн

Працівник СБУ привів співробітників ТЦК до журналіста, який розслідує статки керівництва Служби безпеки (ВІДЕО)

Журналісту «Слідство.Інфо» Євгенію Шульгату, який провів розслідування і виявив у голови кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка квартири на понад 25,5 млн грн, представники Солом'янського ТЦК та СП вручили повістку у ТЦ Києва. Про це йдеться у розслідуванні «Слідство.Інфо».  

Саме працівник СБУ міг дати вказівки представникам військкомату щодо вручення повістки журналісту Шульгату, щоб у такий спосіб «покарати розслідувача», який викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. 

Подія відбулася 1 квітня о 21:15 біля супермаркета, у ТЦ «Дрім Таун», в Оболонському районі Києва.

«Мене здивувало, що вони підійшли саме до мене, звернулися на імʼя-прізвище і явно знали мене в обличчя. Оскільки я працював над цією історією, то одразу запідозрив, що мене зупинили у супермаркеті саме через неї», -  каже Шульгат. 

Журналіст зняв спілкування з військовими на камеру. У розмові представники військкомату зазначили, що Євгену виповнилося 27 років і він не прийшов до ТЦК оновити дані. 

Коли журналіст Євген Шульгат почав ставити запитання, чи пов’язана ситуація з його роботою над розслідуванням про керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка, військовослужбовці пішли, заявивши, що зафіксували відмову від отримання повістки.

Журналісти «Слідства.Інфо» отримали відео з камер спостереження торгового центру і виявили, що представників ТЦК та СП супроводжував чоловік у цивільному.

На відео видно, що о 21:08 журналіст Євген заходить до торговельного центру. Вже за кілька хвилин туди заходять двоє співробітників ТЦК. Разом із ними – чоловік у цивільному одязі. З відео зрозуміло, що людина у цивільному дає вказівки співробітникам ТЦК. 

«Поки журналіст перебуває у супермаркеті, чоловік у цивільному ходить біля кас, а потім швидко повертається до військових. Активно жестикулює, показуючи військовим у різні боки та залишає торговий центр. Менше ніж за хвилину військові підійшли до журналіста. З побаченого можна зробити висновок, що цей чоловік вказує військовим на Євгенія Шульгата», - йдеться у розслідуванні.

Журналісти «Слідства.Інфо» ідентифікували представників Соломʼянського ТЦК. Один з них — Олександр підтвердив, що працює саме у цьому ТЦК, однак на запитання про події у торговому центрі відповідати відмовився. Так само відреагував і його колега Сергій, який був з ним увечері 1 квітня.

«Ми відправили запит з детальними запитаннями щодо інциденту до Генштабу ЗСУ. Можливо там пояснять, на яких підставах ця людина в цивільному одязі віддає вказівки військовослужбовцям» - йдеться у повідомленні.

Джерела журналістів повідомили, що чоловік у цивільному, який керував представниками ТЦК - Олексій Володимирович Біленко — людина, близька до Іллі Вітюка. 

У базах даних журналісти знайшли Олексія Володимировича Біленка, який раніше працював у львівському управлінні СБУ. А зараз – у департаменті кібербезпеки СБУ. Тобто у тому департаменті, який очолює Ілля Вітюк – фігурант розслідування Євгенія Шульгата. 

Читайте також: на Хмельниччині група жінок напала на працівників Шепетівського РТЦК.

Олексій Біленко не відповів на дзвінки журналістів, а після повідомлень у месенджерах– заблокував журналістів.

СБУпризовНовини УкраїнирозслідуваннямобілізаціяТЦКрозслідування ЗМІ