Правоохоронці затримали працівника IT компанії, який здійснював розповсюдження дитячої порнографії

Правоохоронці затримали працівника IT компанії, який здійснював розповсюдження дитячої порнографії

Працівниками Київського управління кіберполіції, в рамках проведення міжнародної операції, що проводиться спільно з правоохоронними органами Сполучених Штатів Америки та Великобританії встановлено 30 річного мешканця міста Києва, який через пірингову «P2P» мережу Інтернет здійснював розповсюдження «дитячого порно». Про це інформує прес-служба Департаменту кіберполіції.

За даним фактом слідчим підрозділом Деснянського управління поліції відкрито кримінальне провадження, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 301 (розповсюдження порнографічних предметів що містять дитячу порнографію) Кримінального кодексу України, у рамках якого задокументовано факти розповсюдження дитячої порнографії працівником IT компанії.

Так, працівниками кіберполіції спільно зі слідчими, у межах розслідування кримінального провадження, проведено санкціонований обшук за місцем проживання виявленого громадянина, в ході якого було вилучено комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, програмне забезпечення за допомогою яких здійснювалося розповсюдження протиправного контенту.


Правопорушник пояснив свою діяльність, як хобі.

Наразі даній особі загрожує кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.