Президентка Грузії в різкій формі виступила проти «подарунку» путіна чим дуже розлютила російських пропагандистів

росія скасувала візовий режим та заборону на пряме авіасполучення з Грузією...

Президентка Грузії в різкій формі виступила проти «подарунку» путіна чим дуже розлютила російських пропагандистів

Російський диктатор Володимир Путін зняв заборону для російських авіакомпаній на польоти до Грузії, що діяла майже три роки, та скасував візовий режим, що діяв з 2000 року. Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала це провокацією, повідомляє Liga.

«Чергова російська провокація! Відновлення прямого авіасполучення та скасування візового режиму з Грузією неприйнятні, поки Росія продовжує агресію проти України та окупує нашу територію!», – написала Зурабішвілі у Twitter.

Після того, як президентка Грузії Саломе Зурабішвілі назвала рішення диктатора РФ Путіна скасувати візовий режим із Грузією неприйнятним, російські пропагандисти обурилися.

Путіністка Маргарита Симоньян опублікувала дошкульний допис, у якому намагалася принизити президентку Грузії.

«Президент Грузії – це приблизно таке ж начальство, як віцепрезидент Росії», – написала Симоньян.

МЗС Росії після указу Путіна скасувало рекомендацію для росіян утриматися від поїздок до Грузії і порадило чекати на подальші коментарі від мінтрансу щодо відновлення польотів.

Російським авіакомпаніям тимчасово заборонили здійснювати пасажирські авіарейси з території РФ у Грузію у розпал літнього туристичного сезону 2019 року на тлі масових протестів. Вони розпочалися після того, як депутат Держдуми від КПРФ Сергій Гаврилов на відкритті зустрічі Міжпарламентської асамблеї православ'я у парламенті Грузії сів у крісло спікера.

Візовий режим із Грузією Росія запровадила 2000 року на тлі погіршення дипломатичних відносин. Грузія в односторонньому порядку скасувала візи для росіян з 2012 року. Це сталося з ініціативи тодішнього президента країни Михайла Саакашвілі.

Зараз літати з Росії у Тбілісі та Кутаїсі можна тільки з пересадкою, найкоротший шлях – у Тбілісі через Єреван. Сухопутний шлях до Грузії пролягає через єдиний пропускний пункт «Верхній Ларс».

Читайте також: у центрі Тбілісі зірвали український прапор.

Після початку мобілізації у Росії Грузія стала одним з основних напрямів для російських емігрантів. За даними Росстату, за минулий рік туди виїхало близько 873 000 громадян РФ. Також Грузія відмовилася вводити санкції проти Росії і дотримується нейтральної позиції щодо України.

 

війнасанкціїРосіяПутінUkraineГрузіявізовий режимавіасполученняСаломе Зурабішвілі