Призовний скандал в Космачі: відбулася зустріч мешканців із працівниками ТЦК (ВІДЕО)

Нещадавно там напали на жінку з дитиною, яких місцеві прийняли за навідниць воєнкомів

Призовний скандал в Космачі: відбулася зустріч мешканців із працівниками ТЦК (ВІДЕО)

У селі Космач на Івано-Франківщині відбулася зустріч із представниками Територіального центру комплектування. Присутні на зустрічі селяни хором вигукували військкомам “ганьба”, а один з чоловіків допитувався, від якої агресії потрібно захищати Україну, та вимагав оголосити “війну”.

Нагадаємо, що днями у Космачі місцеві мешканці зупинили машину матері, яка їхала з малолітньою дочкою та побили їх. Причина: мешканці думали, що ті здаватимуть чоловіків в ТЦК.

 Представник ТЦК на зустрічіпоцікавився у присутніх, чи потрібно боронити державу, чи не треба, але у відповідь почув закиди, що військкоми не їдуть з повістками на “Буковель”, а діти депутатів Верховної Ради не йдуть воювати.

“Кого захищати? Від кого захищати? У нас оголошена війна в Україні?” – допитувався один із чоловіків.

“У нас запроваджено режим воєнного стану, який запроваджується у випадку необхідності відбиття агресії, що зараз і здійснюється”, – відповів представник ТЦК.

“Відбиття агресії від кого? Ми не розуміємо, від кого”, – несподівано заявив космачанин.

Після цього одна з місцевих мешканок дорікнула в агресивності самим працівникам ТЦК, які «викручують руки», вручаючи повістки, та в тому, що коли чоловіків мобілізують, вони “пропадають” і про них нічого невідомо.

Представникам ТЦК також докоряли “неконституційністю” запровадження воєнного стану.

Одна з місцевих мешканок емоційно звинуватила представників ТЦК у тому, що ті нібито «прикриваються простим народом», і закликала їх самих йти воювати.

«Вперед! Починайте з себе. Не прикривайтеся простим народом. А ми за вами… Я перша піду», – заявила вона.

Також жінка попросила представників ТЦК не перекручувати факти, наголошуючи, що представники їхнього села також захищають Україну на фронті.

Читайте також: голова громади прокоментував побиття жінки з дитиною у Космачі

«Майте повагу. Не робіть, що Космач не воює. Тому що наші хлопці воюють, захищають, стоять і віддали своє життя... Чому ви так з людьми робите? Ганьба вам усім», – сказала вона.

Після цього зал вибухнув вигуками: “Ганьба!”.

 

новини Прикарпаттявійна в УкраїніТЦККосмач