Прокуратура області завершила досудове розслідування відносно працівника ПАТ «Львівобленерго», який отримав неправомірну вигоду

Прокуратура області завершила досудове розслідування відносно працівника ПАТ «Львівобленерго», який отримав неправомірну вигоду

Правоохоронці зазначають, що за вчинення вказаного злочину недобросовісному працівнику загрожує до 2 років позбавлення волі.

Прокуратурою Львівської області скеровано до суду кримінальне провадження відносно працівника ПАТ «Львівобленерго» за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.354 КК України (підкуп працівника підприємства, установи чи організації), інформує прес-служба прокуратури Львівської області.


Останній, працюючи у ПАТ «Львівобленерго» та використовуючи своє становище, яке він займав на вказаному підприємстві, висловив прохання про надання йому користувачем послуг з енергопостачання неправомірної вигоди в сумі 5 тис грн. При цьому, за вказану суму коштів він обіцяв втрутитись в роботу електромереж з метою зменшення показників фактично спожитої користувачем електроенергії та зменшення, в подальшому, сум оплати за її постачання.


Відтак, отримавши частину неправомірної вигоди в сумі 2 тис грн, обвинувачений зняв лічильник електроенергії за адресою споживача, з метою здійснення втручання в його роботу та зменшення показників обліку.
В подальшому, по завершенню обіцяних робіт злочинець одержав від користувача решту обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 3 тис грн та був викритий працівниками поліції.