Прості правила, як вберегти квартиру від крадіжок на час поїздки на відпочинок

Прості правила, як вберегти квартиру від крадіжок на час поїздки на відпочинок

Для того щоб ваша квартира і все нажите майно залишалося з вами, необхідно проявляти обережність і завбачливість. Прості правила, дотримуючись яких Ви зможете трохи убезпечити своє житло. До них треба привчати не тільки дітей, а й всіх проживаючих у квартирі. Про це повідомляє Шериф.

1) Не потрібно хвалитися новими придбаннями або планами на найближчу відпустку. Навіть друзі, абсолютно не припускаючи того, можуть «навести» злодія на вашу квартиру, поділившись свіжими новинами про вас зі своїми знайомими, для яких це може послужити керівництвом до злочинних дій.Ніхто не говорить Вам жити затворником, але зайва відвертість – не завжди корисна.

2) Не поширюйте інформацію про себе і в соціальних мережах. Злодії також можуть бути активними користувачами Інтернету, і, побачивши фотографії в Вконтакте, Однокласниках або Фейсбук, де на вас чудова шубка і прикраси, просунутий домушник задумається про легкій здобичі.

3) Забудьте про те, щоб навіть іноді класти ключі від квартири в поштову скриньку або під килимок біля вхідних дверей. Це було можливо в часи наших дідусів і бабусь, але протипоказано зараз, навіть якщо дитина, пішовши до школи, забула свій ключ будинку, а Ви полетіли на Кариби і повернетеся через тиждень.

4) Як ми складаємо враження про людину по його зовнішньому вигляду, так само і злодій, спраглий до поживи, буде робити висновки про матеріальне становище господарів квартир по виду вхідних дверей і штор на вікнах. Двері не повинні бути надто розкішними – інакше вони можуть привернути увагу злодія, але й хистка конструкція може легко піддатися натиску професійного домушника. Висновок – ставте такі двері, які б не привертали багато уваги своєю добротністю, але могли б на 100% виконати свою основну функцію. Надійні вхідні двері і хороший замок – це важливо.

5) Будьте оригінальними! Кожен досвідчений квартирний злодій прекрасно знає список основних потаємних місць, куди люди в першу чергу ховають гроші. Це такі «хитрі» укриття як морозильна камера холодильника, зливний бочок унітаза, люк пральної машини, нижні полиці шафи та інші.Здивуйте непроханого гостя, вигадайте більш оригінальне і надійне місце для зберігання грошей. І буде краще, якщо ви розділите суму на кілька частин і складіть гроші в різних місцях. До деяких «заначок» злодій точно не добереться.

6) Перед виходом завжди перевіряйте, чи закриті вікна і кватирки. А на період тривалої поїздки непогано б закривати вікна шторами, щоб укрити від цікавих поглядів обстановку у вашій квартирі.

7) Якщо ви їдете надовго, попросіть сусідів регулярно забирати з поштової скриньки вашу кореспонденцію. Стирчить тижнями газета або лист будуть явними сигналами того, що господар квартири давно відсутній. Хорошим способом для імітації присутності стане включений радіоприймач або ввімкнене в передпокої світло. Правда, за електроенергію Вам доведеться заплатити трохи більше.