Псевдоволонтер з Тернопільщини продавав бронежилети, ввезені як гуманітарна допомога

Зараз його затримано

Псевдоволонтер з Тернопільщини продавав бронежилети, ввезені як гуманітарна допомога

У Тернопільській області повідомлено про підозру у продажі бронежилетів, ввезених як гуманітарна допомога псевдоволонтеру. Про це, 11 серпня, повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Під час реалізації 49 бронежилетів за 620 тис грн його викрили правоохоронці.

«За версією слідства, тернополянин спільно з іншими особами  ввозив в Україну бронежилети, кошти на які збирали у США. Амуніцію на пожертви з-за кордону купував брат організатора схеми. ЇЇ доправляли зі США до Польщі літаком, а далі переправляли в Україну як гуманітарну допомогу місцевому благодійному фонду. Проте вона потрапляла не до благодійної організації, а на склади організатора схеми. Звідти, зібрану за пожертви допомогу для військових, псевдоволонтер продавав», — йдеться у повідомленні.

Наразі встановлюється коло усіх причетних до незаконного бізнесу осіб. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Вилучену амуніцію буде передано на потреби ЗСУ.

Заходи з викриття здійснювались спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Львові, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

«За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури викрили тернополянина, який продавав військову амуніцію, ввезену в Україну як гуманітарна допомога (ч. 3 ст. 201-2 КК України)», — додали в прокуратурі.

Нагадаємо, раніше ДБР розкрило аферу з лазерним приладом розвідки для десантників.

новини Тернопільщини прокуратураРозкрадання гуманітарної допомоги криміналіні новини