путін буде боротися за життя лукашенка

путіну потрібний живий лукашенко

путін буде боротися за життя лукашенка

Радник білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської Франак Вячорка, вважає, що Путін може не потягнути новий політичний, а можливо і воєнний фронт у Білорусі, тому буде триматися за Лукашенка та посилати йому лікарів. Про це він сказав в етері Еспресо.

«У Путіна великі проблеми з фронтом, не вистачає людей та боєприпасів, падає міф непереможної Росії. І коли зараз відбувається політична криза у Білорусі, то відкривається новий політичний, а можливо і воєнний фронт, а це Путін може не потягнути», - зауважив Вячорка.

Франак Вячорка додав, якщо буде успішним український контрнаступ, то взагалі для Путіна мати під боком Білорусь, яка зараз бореться проти Росії, за зміни та демократію, –  великий ризик програти все.

«Путін тримається та буде триматися за Лукашенка, буде посилати лікарів, щоб його відкачувати. Якщо треба буде Лукашенка тримати на штучній вентиляції легенів, то так і буде, аби він жив, тому що тільки Лукашенко зараз гарантує Путіну контроль над Білоруссю. Путін знає, як працювати та керувати Лукашенком, який є найбільш лояльним та проросійським. А будь-яка зміна у керівництві Білорусі – це створення нової неконтрольованої ситуації», - сказав Вячорка.

Читайте також: росія знову перекидує військові ешелони в Білорусь

Після 9 травня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зник із публічного простору.

БілорусьвійнаРФРосіяПутінЛукашенкоОлександр Лукашенко володимир путіна