Реакція світу на збройну агресію Росії проти України

Реакція світової спільноти

Реакція світу на збройну агресію Росії проти України

Вранці 24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про ведення спеціальної військової операції на Донбасі. Ворожі війська здійснили удари по українській військовій інфраструктурі та прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. Повідомляється про жертви.

Президент України Володимир Зеленський ввів воєнний стан по всій території країни.

Лідери світової спільноти відреагували на події, пише Бабель

Президент США Байден: «США, союзники та партнери дадуть відповідь рішуче й об’єднано. Світ притягне Росію до відповідальності».

Керівники ЄС: «ЄС разом з Україною та її народом зустрічає цю безпрецедентну кризу».

Канцлер Німеччини: «Німеччина рішуче засуджує цей зухвалий вчинок президента Путіна. Наша солідарність з Україною та її народом».

Прем’єр Британії: «Сполучене Королівство та наші союзники дадуть рішучу відповідь».

Президент Франції: «Разом із українцями та партнерами ми працюємо для того, щоб зупинити війну».

Президент Польщі: «Ми співпрацюємо з нашими союзниками з НАТО та ЄС, ми разом дамо відповідь на жорстоку агресію Росії і не залишимо Україну без підтримки».

За даними «Forbs», Міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви опублікували спільну заяву у зв’язку з початком Росією нової масштабної агресії проти України. Звернення вони розмістили у «Twitter». Усі ми, вся міжнародна спільнота повинні найсуворіше засудити його і накласти максимальні санкції на Росію — включно з відключенням від SWIFT, політичною ізоляцією, і бути рішучими у нашій підтримці суверенітету й територіальної цілісності незалежної України. Нам варто невідкладно надати Україні зброю, боєприпаси та інші види військової підтримки для самозахисту, а також економічну, фінансову, політичну й гуманітарну підтримку. Наприкінці міністри додають, що зараз перебувають у Києві. «Ми підтримуємо вас і зробимо усе можливе, щоб агресор заплатив найвищу можливу ціну. Слава Україні», — підсумовують вони.  

новиниУкраїна реакція світових лідерів