Речник путіна висловився на рахунок обміну Медведчука

Принаймні вже не вважає затримання кума путіна фейком

Речник путіна висловився на рахунок обміну Медведчука

Дмитро Пєсков, речник президента РФ Владіміра  Путіна прокоментував можливість обміну Медведчука. Він назвав затриманого «іноземним політичним діячем». Про це він заявив «m24.ru».

«Це не громадянин Росії, а іноземний політичний діяч, ми взагалі не знаємо, чи хоче він цього», — заявив Пєсков.

Додамо, що одразу після затримання Медведчука Пєсков натякав, що це фейк.

Нагадаємо, що вечері, 12 квітня, Володимир Зеленський повідомив, що в результаті спецоперації СБУ затримала Віктора Медведчука. Пізніше глава держави запропонував Росії обміняти полонених українців на затриманого кума Путіна.

Віктор Медведчук підозрюється в державній зраді за двома кримінальними провадженнями.

Так, 12 травня 2021 року депутату вручили підозру у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни (ст. 111 та ст. 438 КК) у справі про розграбування національних ресурсів в окупованому Криму, розголошення державної таємниці та проведення підривної діяльності проти України.

У жовтні того ж року Віктору Медведчуку оголосили нову підозру в держзраді й пособництві тероризму в так званій «вугільній справі» (ст. 111 і ч. 1 ст. 258-3 КК). ДБР розслідує провадження про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України. Діяльність Медведчука у «вугільній справі» правоохоронні органи почали документувати ще в 2016 році.

Медведчуккум путіна песков затримали Медведчука