росія та ще дві країни поширюють фейки про принцесу Уельську

Китай та Іран

росія та ще дві країни поширюють фейки про принцесу Уельську

Китай, Росія та Іран поширюють дезінформацію про принцесу Уельську, щоб дестабілізувати націю, вважають джерела в Вайтхоллі. Про це пише The Telegraph.

Урядовці побоюються того, що за поширенням теорій змов та онлайн-чуток про стан здоров’я принцеси стоять ворожі держави .

Після того, як у п’ятницю ввечері принцеса оголосила про свій діагноз раку, Ріші Сунак очолив засудження тролів у соціальних мережах за те, що останніми тижнями вони націлилися на неї в Інтернеті.

Але його втручання не завадило подальшим шаленим коментарям, і в неділю керівник відділу дезінформації заявив, що принцеса була повторно атакована тролями, які критикували її за те, що вона раніше не оприлюднила свій діагноз.

Джерело в уряді розповіло: «Частиною способу дії ворожих держав є дестабілізація ситуації — незалежно від того, підриває це легітимність наших виборів чи інших інститутів».

Читайте також: Кейт Міддлтон заявила, що хвора на рак

Даунінг-стріт готується оголосити нові санкції проти Китаю після хвилі підтримуваних державою кібератак на групу високопоставлених членів парламенту.

війнаРФРосіясвітфейкиІранКейт Міддлтон