Російські війська намагаються стерти Маріуполь «з лиця Землі»

Український воїн назвав і дві основні мети Путіна у Маріуполі

Російські війська намагаються стерти Маріуполь «з лиця Землі»

Російські військові намагаються стерти з лиця Землі південне місто Маріуполь. Про це повідомив «CNN» український військовий командир, який зараз перебуває в Маріуполі.

«Це гуманітарна катастрофа. Військові, які брали участь у активних бойових діях, тут повністю оточені. Є проблеми із постачанням води, їжі, ліків та загального постачання. Дуже складна ситуація», — сказав заступник командира батальйону морської піхоти в Маріуполі Сергій Волина, який воює в регіоні з 2014 року.

«У Маріуполі ми перебуваємо в оточенні більше 40 днів. Ворог переважає нас чисельно та за озброєнням, артилерією, у них є артилерія морського базування, танки, бронетехніка і, звісно, ​​міномети. Нам важко», — сказав Волина.

«Це просто повітряні бомбардування... Вони просто стирають місто з лиця Землі, і скрізь, де є підкріплення, вони також використовують свої танки», — продовжив він. 

На питання, чи може він зараз воювати проти колишніх колег, які перейшли на російську сторону, він відповів: «Так, звичайно, це цілком можливо».

Він назвав «дивною ситуацією» те, що колишні військовослужбовці або українські морські піхотинці та берегова охорона Чорноморського флоту «зараз воюють» у російських підрозділах, назвавши їх «ворогами нашої країни».

На думку військового, Росія хоче використовувати місто для «забезпечення водопостачанням Криму». Друга мета Росії в Маріуполі — «захопити всю прибережну територію, біля Азовського та Чорного морів і відрізати Україну від виходу до моря».

війнаРФРосіяМаріупольмаріупольці трагедія Маріуполь