Російські військові продовжують обстрілювати Запорізьку АЕС

Загарбники поцілили зовсім неподалік від першого енергоблока

Російські військові продовжують обстрілювати Запорізьку АЕС

Сьогодні, 11 серпня російські окупанти  кілька разів обстріляли Запорізьку атомну електростанцію та території поблизу.

Під час чергового обстрілу влучили неподалік першого енергоблока і пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків.

Про це інформує «Енергоатом» у «Telegram».

«Загарбники знову поцілили на територію атомної електростанції, влучивши зовсім неподалік від першого енергоблока. Вони пошкодили насосну станцію господарсько-побутових стоків. Поблизу зафіксовано обширне задимлення. Ситуація загострюється, адже зовсім поруч розташовані джерела випромінювання та пошкоджено кілька радіаційних датчиків», — йдеться в повідомленні.

Перед тим у «Енергоатомі» повідомили про п’ять прильотів у районі комендатури станції — безпосередньо поруч із дільницею зварювання та сховищем джерел випромінювання. Тоді на ділянці зайнялася трава, ніхто не постраждав.

Крім того, в районі пожежної частини неподалік ЗАЕС було ще п’ять влучань.

«Унаслідок обстрілів на станції, не вдалося вчасно провести перезмінку. Адже задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар. Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни», — додали раніше в «Енергоатомі».

Нині на станції ситуація контрольована. Українців попереджають не вірити фейкам, що нібито персонал у паніці полишає станцію.

Нагадаємо, сьогодні, близько п’ятої години дня, окупанти втретє за сьогодні обстріляли район розташування Запорізької атомної електростанції.

війнаУкраїнаЗАЕСчерговий обстріл АЕС1 енергоблокситуація загострюється