Російські військові вбили 10-річного сина рекордсмена України і покалічили його дружину

У Чернігові від артобстрілу загинув син рекордсмена України Максима Уса

Російські військові вбили 10-річного сина рекордсмена України і покалічили його дружину

 

У Чернігові від артобстрілу загарбників загинув маленький син рекордсмена України Максима Уса. Дитині було всього 10 років.

Цю трагічну новину повідомила на Facebook керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова, передає РБК-Україна.

«З розбитим серцем повідомляємо про загибель 10-річного сина рекордсмена України, ультрамарафонця Максима Уса», - написала вона.

Нагадаємо, що Максим вус з Чернігова встановив рекорд України в бігу на 100 км, маючи діагноз ДЦП.

Деталі трагедії

Під час артобстрілу в рідному Чернігові Максим разом з дружиною Євгенією та сином Дмитром спустилися в під'їзд. В одну мить двері під'їзду знесло вибуховою хвилею від снаряда, який потрапив в 7 метрах від входу в будинок.

Максим почув крик дружини й зрозумів, що сталося найстрашніше. Осколки снаряда потрапили дитині в голову, дружина отримала серйозне поранення ноги. Під безперервними обстрілами дитину вдалося доставити в лікарню. Через тиждень хлопчик помер.

«Немає слів, щоб висловити весь цей біль і наші співчуття Максиму. Зараз дружині загрожує ампутація ноги», - повідомила Лана Вєтрова.

У Чернігові загинув 10-річний син рекордсмена України (Вєтрова Лана/Facebook)

 

обстрілзагибельНовини УкраїниРФ російсько-українська війнаокупанти війна в Україні війна Росії проти УкраїнисиндружинаstoprussiaМаксим Усрекорд України в бігу на 100 кмДЦПультрамарафонецьновини спорт