російський вертоліт Мі-8 з пілотом здався у полон в Україні (ФОТО)

Спецоперація ГУР, яка тривала більше 6 місяців

російський вертоліт Мі-8 з пілотом здався у полон в Україні (ФОТО)

Розвідка виманила в Україну російський вертоліт Мі-8 із пілотом. Про це повідомляє Українська Правда.

Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер. 

Мі-8 приземлився у Харківській області. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані.

Пілот залишився в Україні, його сімʼю завчасно вивезли в Україну. Зараз пілот із сімʼєю перебувають в Україні.

Як пише журналіст Юрій Бутусов, «ця історія обіцяє стати легендарною».

«Російський бойовий гелікоптер Мі-8 разом з усім екіпажем перелетів до України та здався ЗСУ. Про це повідомив російський пропагандистський канал. Росіяни повідомляють, що причина перельоту - навігаційні помилки, але без сумнівів, це чергова російська брехня. Адже якщо гелікоптер перелетів на аеродром Полтави, як повідомив російський блогер, то він знаходиться приблизно в 300 км від лінії фронту, і приземлитись там росіяни могли тільки усвідомлено, в результаті добре підготовленого перельоту. Гелікоптер летить на низькій висоті, на малій швидкості, і екіпаж добре бачить усі наземні орієнтири, помилитись на 300 км просто неможливо, це велика витрата пального. Ніяких випадковостей бути не може.

Читайте також: ЗСУ завдали болючий удар по системі ППО окупантів.

Якщо усе було так як написали росіяни, то не виключено, що має місце перша в історії усвідомлена здача у полон російського бойового гелікоптера! Це просто сенсація, яка деморалізує путінську еліту військової авіації. Чекаємо деталей від українських офіційних джерел, але ця тема обіцяє бути в усіх світових медіа», зазначає Бутусов.

За даними «УП», «борт здійснював рейс між двома авібазами і перевозив деталі до винищувачів Су-27, Су-30 СМ.  Разом із пілотом на борту були двоє членів екіпажу, які не знали, куди насправді летить гелікоптер.  Мі-8 приземлився у Харківській області. У результаті спецоперації двоє членів екіпажу були ліквідовані. Мі-8 залишився в Україні і деталі до винищувачів теж. Гелікоптер вже у Києві».

Переісторія: російські «воєнкори» поширили історію одного польоту, в якому Мі-8 заблукав, перетнув український кордон і приземлився на будь-якому аеродромі, але він виявився українським. При спробі злету російський екіпаж обстріляли чи навіть розстріляли.

війнаUkraineновини ХарківМІ-8бойовий вертоліт