СБУ попереджає про підготовку низки нових провокацій спецслужбами рф

СБУ системно відстежує всі подібні маніпуляції, викриває та затримує агентів кремля

СБУ попереджає про підготовку низки нових провокацій спецслужбами рф

Спецслужби рф готують нові інформаційно-психологічні провокації (ІПСО) щодо представників Сил оборони та безпеки України. Такі дані СБУ виявила під час контррозвідувальної діяльності.

Про це сьогодні, 15 червня, під час брифінгу у офіційному медіацентрі при Львівській ОВА розповіла речниця Головного управління СБУ у Л/о Роксолана Яворська.

Зокрема, за оперативними даними, співробітники 5-ї служби фсб рф планують низку ІПСО, в основу яких має увійти дезінформація про нібито російське громадянство українських державних діячів, керівництва Сил оборони і безпеки та їхніх родин, а також інших посадових осіб.

«Правдоподібність» та доказову базу фейків серед іншого має забезпечити:

- внесення фсб до державних реєстрів рф записів, які нібито повинні підтверджувати версію ворожих спецслужб;

- підробку документів українських державних діячів та представників Сил оборони.

Cтарт реалізації ворожого ІПСО в українському інформаційному полі запланований на найближчий час.

«Не маючи успіхів на полі бою, ворог прагне будь-якими методами підірвати психологічно-емоційний стан українських воїнів на передовій та дестабілізувати ситуацію в країні. Закликаємо представників українських ЗМІ критично ставитися до появи подібної «сенсаційної» інформації», - зазначила Роксолана Яворська.

Та наголосила, що СБУ системно відстежує всі подібні маніпуляції, викриває та затримує агентів кремля, які свідомо допомагають ворогу всередині країни.

 

Українановини війниросійське вторгненняНОВІ РОСІЙСЬКІ ФЕЙКИсбУ ПОПЕРЕДЖАЄ