СБУ затримала російського агента, який наводив ракетні удари по Харкову (ФОТО)

Його затримали

СБУ затримала російського агента, який наводив ракетні удари по Харкову (ФОТО)

Служба безпеки викрила ще одного поплічника окупантів у Харкові. Чоловік збирав інформацію про місця базування та маршрути переміщення підрозділів українських військових на території міста. Про це 30 січня повідомили у прес-службі СБУ

Отримані дані чоловік переправляв російським окупантам у вигляді електронних координат та відміток на карті через месенджер «Тelegram».

«Співробітники СБУ затримали російського агента поблизу міського об’єкта критичної інфраструктури на спробі чергового збору закритих даних для агресора.За даними слідства, ворожим поплічником виявився безробітний місцевий житель, якого представник рф залучив до протиправної діяльності у листопаді минулого року», - йдеться у повідомленні.

Розвідувальна інформація потрібна була ворожим окупантам для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по обласному центру.

«Для виконання завдань ворога агент обходив територію міста і приховано спостерігав за підрозділами українських захисників, а також фіксував їхні локації. Під час слідчих дій у зловмисника виявлено смартфон із доказами листування з агресором. Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ)», - додали у службі.

Затриманому загрожує покарання до 12 років ув’язнення. Наразі суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше  СБУ затримала українця, який за 70 тис. грн в місяць, погодився передавати ворогу дані про енергооб’єкти для ракетних ударів

СБУ новини Харкова ракетні удари