Ще однин прихильник путінського режиму: затримано львів’янина за антиукраїнські дописи (ФОТО)

Поширював наративи про знищення нашої держави та становлення «Федеративної республіки Україна»

Ще однин прихильник путінського режиму: затримано львів’янина за антиукраїнські дописи (ФОТО)

Співробітники спецслужби викрили на розповсюдженні інформації про підтримку військової агресії росії проти України ще одного прихильника «руZZкого міра». 

Про це повідомляє СБУ у Львівській області.

СБУ затримала мешканця Львова, який поширював у соцмережі «Однокласники» матеріали про підтримку військової агресії росії та заклики до встановлення «Федеративної республіки Україна», також звертався до владіміра путіна і називав себе його виборцем.

За даними спецслужб, львів’янин на своїх сторінках у соцмережі здійснював інтернет-пропаганду про «визвольне» вторгнення окупаційних військ, поширював ворожі наративи в підтримку загарбницької політики Кремля та дискредитував Збройні сили України.

«Також чоловік неодноразово брав участь в інформаційних акціях росії та закликав до припинення існування України і створення на частині її території держави із назвою «Федеративна республіка Україна», — розповіли в СБУ.

Фото: СБУ у Львівській області

Речниця СБУ Львівщини Роксолана Яворська зазначила, що затриманий 58-річний львів’янин поширював антиукраїнські дописи у соціальній мережі «Однокласники». Експертиза підтвердила, що поширені ним матеріали містили публічні заклики, спрямовані на порушення основ національної безпеки.

Фігуранту повідомили про підозру за посягання на територіальну цілісність України та виправдовування збройної агресії рф (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 ККУ). Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, правоохоронці затримали «гламурного» парубка, який толерував російську мову (ВІДЕО)

СБУновини Львовановини Львівщиниприхильник путінського режимуантиукраїнські дописизатримано львів'янина