Штам "Омікрон": у МЗС України надали список країн, які краще не відвідувати

Штам "Омікрон": у МЗС України надали список країн, які краще не відвідувати

Сьогодні, Міністерство закордонних справ рекомендувало українським туристам утриматися від поїздок до низки  країн через поширення нового штаму коронавірусу Omicron. Про це повідомили «Варта1» у пресслужбі МЗС.


«У зв’язку із поширенням нового штаму коронавірусу «Омікрон» Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України наразі утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве», — йдеться у повідомленні.


Зазначається, що українці, які наразі перебувають на території зазначених країн, мають чітко дотримуватися протиепідемічних вимог, невідкладно звертатися до місцевих медичних закладів у разі появи симптомів захворювання, бути готовими до додаткових карантинних обмежень після прибуття до України.


«Рекомендуємо також слідкувати за повідомленнями авіаперевізників у зв’язку із можливими змінами рейсів і запровадженням додаткових протиепідемічних заходів», — додали у МЗС.


Додамо, що новий штам вже був виявлений в декількох європейських країнах, Ізраїлі, Гонконгу, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.