Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти росії

Заборонено імпорт золота та заморожено активи «Сбербанку»

Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти росії

Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти росії.

Йдеться про заборону на купівлю, імпорт і транспортування золота та золотих виробів із РФ, які ЄС та Велика Британія запровадили наприкінці липня.

Також заборонені послуги, які пов’язані з цими товарами. Зазначимо, що Росія є другим у світі експортером золота. Під санкції також потрапив «Сбербанк». Тепер йому буде заборонено надавати кошти, економічні ресурси та технічні послуги.

Про це інформує уряд Швейцарії.

«Рішенням від 3 серпня Швейцарія впроваджує найневідкладніші заходи з точки зору часу та змісту. Нові заходи передусім стосуються заборони на купівлю, імпорт або транспортування золота та золотих виробів з росії. Послуги, пов’язані з цими товарами, також заборонені», — зазначено у повідомленні уряду.

Також зазначається, що також застосовано й винятки, які раніше зробив Євросоюз: з-під санкцій виводяться операції державних компаній, які пов’язані з поставками на світовий ринок продовольства та добрив і транспортуванням нафти до третіх країн. Таке рішення ЄС було пов’язане із гарантуванням продовольчої та енергетичної безпеки.

Окрім того, 29 липня Федеральний департамент з питань економіки, освіти та досліджень (EAER) додав до списку санкцій ще 54 особи та 9 організацій.

Таким чином список осіб та організацій, до яких Швейцарія ввела санкції у зв’язку з ситуацією в Україні, повністю відповідає списку ЄС.

новинисвітсанкції проти РосіїШвейцаріяЗаборонено імпорт золота заморожено активи «Сбербанку»