Скандал у ЛКП «Лев»: працівники провели евтаназію двох здорових собак (ФОТО)

Собаки Маван та Х’ю

Скандал у ЛКП «Лев»: працівники провели евтаназію двох здорових собак (ФОТО)

У ЛКП «Лев» розпочали службове розслідування через евтаназію двох собак. Про це повідомила пресслужба ЛМР.

У соцмережах зоозахисники повідомили про те, що на території ЛКП «Лев» усипили двох собак - Маван та Х’ю.

У понеділок на територію підприємства приїхали заступники міського голови Львова Андрій Москаленко та Ірина Маруняк. На підприємстві розпочали службове розслідування, а керівницю Олену Іващенко відсторонили від виконання обов’язків.

«Ця ситуація викликала значний суспільний резонанс. Я попрошу, щоб ми більше не застосовували таких методів. Якщо є медичні покази для того, щоб усипити тварину, то вони мають бути узгоджені і проговорені по всій ланці. Люди на це реагують дуже болісно, в мене в самого є собака, і я також не зрозумів цієї ситуації, коректно кажучи», – сказав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.  

Працівники ЛКП «Лев» пояснили, що собака має перебувати на підприємстві  лише 21 день, проте часто тварини затримуються тут набагато довше. Маван був у ЛКП «Лев» з червня 2022 року, а Х’ю – з кінця грудня. Обидвоє, за словами кінолога ЛКП «Лев», були агресивними.

«Мусимо приймати ургентне рішення, бо такий підхід, який є – він є неправильним. Необхідно з цієї ситуації зробити правильні висновки», – сказав Андрій Москаленко.  

Завтра посадовці Львівської міської ради проведуть зустріч із зоозахисниками та організаціями, які допомагають тваринам, щодо цього випадку.

На час службового розслідування обов’язки директора ЛКП «Лев» буде виконувати Ірина Мауль.

Волонтерка Юлія Радлінська повідомила, що у пятницю двох здорових собак було евтаназовано. У суботу зранку працівники підприємства, які заступили на зміну, не побачили собак у вольєрах, відразу почали виясняти де вони, а згодом тіла собак було знайдено в морозильній камері.

«У телефонній розмові Ярослав Муха (головний лікар ЛКП Лев), запевняв мене, що коли у пятницю він йшов додому, собаки були у вольєрах, і що він не знає де вони! Коли поставила перед фактом, що ми знайшли трупи собак, сказав, що і всі питання виключно до керівника ЛКП. Олена Вікторівна на дзвінки не відповідає!» - написала волонтерка.
Жінка уточнила, що заява у поліцію написана.

«Дуже шкода, що підприємство перетворилося на гицлярню.  Собаки не були ні хворі, ні критично  агресивні, показів до евтаназії не було , про що нам підтвердив кінолог підприємства і сказав, що жодної рекомендації для умертвіння цих собак  не підписував. Маван повинен був їхати в Притулок Милосердя» - довала волонтерка.

Читайте також: стала відома доля собаки, чиї господарі загинули внаслідок удару по Львівщині

У коментарях зголосилася організація UAnimals та запропонувала свою допомогу для з'ясування обставин.

Львівсобакиновини ЛьвоваЛКП Левевтаназіясмерть собак