Скасування єдиного податку та повернення перевірок: Рада ухвалила податковий законопроєкт

Також ВР частково скасовує мораторій на перевірки для підакцизних товарів

Скасування єдиного податку та повернення перевірок: Рада ухвалила податковий законопроєкт

Верховна Рада ухвалила в цілому податковий законопроект №8401, який передбачає скасування з 1 серпня єдиного податку у 2% та мораторію на перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінпослуг.

Як повідомив у Telegram перший заступник голови податкового комітету Верховної Ради Ярослав Железняк, таке рішення підтримали 239 депутатів.

«Але передбачене звільнення від фінансової відповідальності за порушення з РРО (окрім як під час торгівлі підакцизними товарами), якщо вони були вчиненні на прифронтових територіях (у тому числі територіях можливих бойових дій)», - пояснив Железняк.

Законопроєкт урегульовує перехід із 2% ЄП:

Законопроєктом від 1 серпня частково скасовується чинний мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг. 

Від 1 жовтня повертається відповідальність за порушення у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. Але звільнення від фінансової відповідальності за порушення з РРО (окрім як під час торгівлі підакцизними товарами), якщо вони були вчиненні на прифронтових територіях (у тому числі територіях можливих бойових дій).

Крім того, законопроєктом також передбачено:

Також затверджується норма, що для передачі юридичними особами товарів для сил оборони не потрібно затвердженого переліку КМУ.

податкимораторійЗаконопроєктакцизВР