Скільки росіян підтримують війну в Україні

Дані з опитування

Скільки росіян підтримують війну в Україні

За пів року від початку повномасштабного вторгнення РФ 76 % росіян підтримують дії російської армії, яка веде криваву війну в Україні.

Про це свідчить опитування, проведене російським «Левада-центром».

«Рівень підтримки дій ЗС РФ в Україні за літні місяці не змінився: 46 % «безперечно підтримують» дії російських збройних сил і ще 30 % «швидше підтримують». Не підтримують — разом 17 % респондентів», — повідомили соціологи.

Найбільша підтримка дій армії РФ в Україні спостерігається серед старшої вікової групи — 85 %.

У питанні про те, чи потрібно продовжувати військові дії чи переходити до переговорів, російське суспільство розділилося майже порівну: близько половини росіян (48 %) вважають, що необхідно продовжувати військові дії, трохи менше (44 %) — що слід розпочати мирні переговори.

Третина респондентів вважають, що такі люди, як вони самі, несуть моральну відповідальність за загибель мирних мешканців та руйнування в Україні: 10 % вважають, що «безумовно несуть», 23 % — «якоюсь мірою несуть».

Зворотньої позиції дотримуються 60% опитаних.

Опитування «Левада-центру» проводилося 25–31 серпня 2022 року серед 1 612 росіян віком від 18 років. Дослідження проводили вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю.

Статистична похибка не перевищує: 3,4 % для показників, близьких до 50 %; 2,9 % для показників, близьких до 25 %/75 %; 2 % для показників, близьких до 10 %/90 %; 1,5 % для показників, близьких до 5 %/95 %.

Нагадаємо, Зеленський назвав кілька умов для початку перемовин з росією.

війна в Україніопитуванняросіяни підтримують війнубільшість підтримує війну