Стало відомо, кого росія відправить на війну замість ПВК «Вагнер»

Буде більше чеченських бойовиків і засуджених

Стало відомо, кого росія відправить на війну замість ПВК «Вагнер»

Росія готується відправити в Україну більше чеченських бойовиків і засуджених, щоб заповнити діри, залишені виведеними з поля бою найманцями Вагнера. Про це пише Bloomberg.

Оскільки Україна повідомляє про свій контрнаступ у напрямку міста Бахмут, російські підрозділи ризикують бути перенапруженими. Росія розгорнула велику кількість військ у Бахмуті після того, як ПВК «Вагнер» оголосила про вихід з міста наприкінці травня, що призвело до нестачі в окупованих районах півдня України.

Повстання засновника Вагнера Євгена Пригожина, яке переросло в найбільшу загрозу 24-річному правлінню президента Володимира Путіна, позбавило Росію найбільш загартованих військ в Україні. Міністерство оборони в Москві поки що не повідомляє, скільки найманців підписали контракти на службу до 1 липня. Пригожин звинуватив міністра оборони Сергія Шойгу в спробі «знищити» Вагнера своєю вимогою.

Минулого тижня Україна заявила, що сили ПВК «Вагнер» навряд чи знову з'являться на полі бою у значній кількості. Керівник військової розвідки України Кирило Буданов заявив, що це угруповання є «найбоєздатнішим російським підрозділом, яке змогло досягти успіху будь-якою ціною».

У травневому інтерв’ю російському журналісту Пригожин сказав, що він втратив 20 000 військових, у тому числі близько половини набраних із в’язниць, протягом місяців запеклих боїв за Бахмут. Він стверджував, що розгорнув на полі бою 50 000 засуджених.

Читайте також: Україна може дізнатися про підрив ЗАЕС через кілька годин після катастрофи

Хоча очікується, що вихід Вагнера не змінить хід війни в Україні, рішучість Путіна уникнути повної військової мобілізації означає, що Росія, швидше за все, відправить більше чеченців і засуджених на лінію фронту найближчими тижнями, заявили європейські чиновники.

війнаРФРосіякадирівцічеченціВагнерПргожин