Суд покарав поліцейського за скоєну ДТП у центрі Львова

Суд покарав поліцейського за скоєну ДТП у центрі Львова

Личаківський районний суд ухвалив визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст. 124КУпАП співробітника Патрульної поліції Львівської області та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі п’ятдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень, у дохід держави.

Як повідомляє «Варта1», про це йдеться у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

20 грудня 2021 року суддя Личаківського районного суду м. Львова Грицко Р. Р., розглянувши матеріали справи встановив, що інспектор управління Патрульної поліції у Львівській області 28 листопада 2021 року, о 07 год 15 хв, по вул. Шота Руставелі, 30, у м. Львові, керуючи службовим транспортним засобом марки «SKODA RAPID», не був уважним, не стежив за дорожньою обстановкою, відволікся від керування даним транспортним засобом, що призвело до зіткнення з припаркованими автомобілями марки «VOLKSWEGEN PASSAT», «RENAULT SCENIC», «SKODA KODIAQ», а також автомобілем марки «VOLKSWEGEN GOLF». Зіткнення автомобілів відбулось по інерції.

При ДТП транспортні засоби отримали механічні пошкодження з матеріальними збитками, чим порушив вимоги п. 2.3 (б) Правил дорожнього руху, тобто вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУпАП, — зазначається у постанові суду.

У судовому засіданні співробітник Патрульної поліції факт вчинення правопорушення визнав та пояснив, що він «перебував за кермом службового автомобіля та після завершення робочої зміни їхав по вул. Шота Руставелі, в м. Львові, однак йому запаморочилась голова, було потемніння в очах через перевтому на роботі, тому вчинив дорожньо-транспортну пригоду».

Як повідомляла «Варта1», у Львові у ДТП потрапили поліцейські.