Суд виніс вирок чоловіку, який нібито погрожував працівникам ТЦК виколоти око

Під час конфлікту

Суд виніс вирок чоловіку, який нібито погрожував працівникам ТЦК виколоти око

У Запоріжжі одразу два суди (першої інстанції та апеляційний) виправдали військовозобов’язаного чоловіка, який побився з працівниками місцевого ТЦК, які прийшли вручити йому повістку. Про це у соцмережах повідомив запорізький адвокат Андрій Трифонов, який представляв в суді інтереси цього мешканця Запоріжжя.

ТЦК неодноразово намагався мобілізувати цього чоловіка, але ці дії поки не мали успіху. 

Згідно оприлюдненого рішення суду, все почалось з того, що ввечері, приблизно 0 21 годині до багатоповерхівки на вулиці Оптимістичній прийшли представники ТЦК. В цей час на вулицю вийшов мешканець цього будинку, щоб з’ясувати, чому немає електроенергії та коли ремонтні бригади відновлять енергопостачання.

В суді чоловік розповів, що почав підніматись сходами до свого поверху та почув, як за ним побігли невідомі йому особи в невідомій йому формі та повідомили йому, що хочуть з ним про щось поспілкуватись. Оскільки було темно та наближалась комендантська година, він відмовився з ними спілкуватись.

У вироку, де оприлюднені покази військовозобов’язаного, наводяться такі його слова: «Коли почав ключем відкривати замок вхідних дверей до квартири, один з невідомих став між ним та дверима, а інший став позаду нього та почали перешкоджати входу до квартири. При цьому особи не представлялися».

У документі йдеться про те, що спричинилась бійка. Кожна зі сторін заявила суду, що отримала тілесні ушкодження. Військовозобов’язаний повідомив суду, що звернувся до ДБР з приводу свого побиття, а представники військкомата заявили, що теж отримали тілесні ушкодження.

Один з представників ТЦК, якого було визнано потерпілим, на суді розповів, що напередодні працівники ТЦК неодноразово приходили до цього чоловіка додому з метою оповіщення, але той не відчиняв двері. Того дня, коли стався конфлікт, представники ТЦК теж прийшли з метою оповіщення, побачили його, переслідували з метою оповіщення та під час цього почули на свою адресу погрозу, «що зараз виколе йому око». Представник ТЦК також пояснив суду, що військовозобов’язаний порушував громадський порядок.

Читайте також: представник омбудсмена заявив, що половина скарг на ТЦК виявляється фейками

Суд постановив визнати військовозобов’язаного невинуватим та виправдати його. Такий висновок суд аргументував тим, що сторона обвинувачення не довела в суді те, що чоловік скоїв кримінальне правопорушення. Тобто не було доведено, що чоловік порушував громадський порядок чи чинив опір представникам влади. 

призоввійнаРФРосіямобілізація мобілізація в УкраїніТЦК