Судитимуть правоохоронців, які не помітили, що Ігор Гуменюк виготовив «пояс шахіда»

Вони не проводили його особистий обшук та не перевіряли речі підозрюваного

Судитимуть правоохоронців, які не помітили, що Ігор Гуменюк виготовив «пояс шахіда»

ДБР повідомило про підозру п’яти правоохоронцям через вибухи у Шевченківському районному суді Києва 5 липня 2023 року, коли підозрюваний Ігор Гуменюк, якому обирали запобіжний захід, влаштував вибух.Про це повідомила пресслужба ДБР.

Працівники ДБР повідомили про підозру пʼяти правоохоронцям. Внаслідок їх службової недбалості загинув підозрюваний, який встиг поранити вибуховими пристроями кількох поліцейських.

«Встановлено, що підсудний тривалий час готувався до втечі з під варти. Спільники передавали йому до слідчого ізолятора вибухівку невеликими частинами під виглядом ліків. Чоловік »кустарно« виготовив так званий »пояс шахіда« та кілька саморобних вибухових пристроїв. Він планував підірвати їх у приміщенні суду та втекти, використавши паніку», - йдеться у повідомленні.

Під час перебування в СІЗО та перевезення підозрюваного до суду відповідальні посадовці ДУ «Київський слідчий ізолятора» та Нацгвардії не проводили його особистий обшук та не перевіряли речі підозрюваного. У камері, де утримувався чоловік, було виявлено залишки двох вибухових речовин, зокрема гексогену, які ідентичні тим, що були використані у приміщенні Шевченківського суду.

 Три працівника СІЗО підозрюються у службовій недбалості за ч. 2 ст. 367 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.

Читайте також: у Шевченківському суді Києва пролунав вибух

Два військовослужбовця НГУ підозрюються у порушенні статутних правил вартової служби за ст. 418 ч.3. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

вибухсудвійнаРФРосіяІгор Гуменюк