«Те, що хотіла почути Україна»: Подоляк про реакцію НАТО на ядерний шантаж РФ

У НАТО наголосили, що якщо РФ використає ядерну зброю, зокрема і проти України, то відповідь буде миттєвою

«Те, що хотіла почути Україна»: Подоляк про реакцію НАТО на ядерний шантаж РФ

Зазначається, що Генсек НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу 11 жовтня повідомив, що країни Альянсу найближчим часом проведуть навчання з ядерного стримування. У НАТО наголосили, що якщо РФ використає ядерну зброю, зокрема і проти України, то відповідь буде миттєвою. Генсек додав, що Альянс поки не побачить, що путін готується завдати ядерного удару. 

Єнс Столтенберг також прокоментував засідання контактної групи в форматі «Рамштайн». Він додав, що першочергово обговорюватиметься надання Україні систем ППО.

«Системи ППО дуже важливі, оскільки багато ракет були збиті системами ППО, які надали країни НАТО. Але не всі були збиті, тому є потреба в більш ефективній ППО. Це ми обговоримо з Резніковим. Як забезпечити постачання цих систем якнайшвидше, як забезпечити навчання, як забезпечити боєкомплект для цих ППО», — сказав генсек.

У відповідь радник голови Офісу президента Михайло Подоляк похвалив реакцію НАТО на ядерний шантаж росії. Він наголосив, що Україна очікувала саме на таку відповідь Альянсу. 

Про це радник ОП написав у «Тwitter».

«Чітко й по буквах — для особливо гарячих російських голів. Офіційна позиція НАТО — «негайна жорстка відповідь за спробу застосування ядерної зброї, у тому числі на території України». Цілком конкретно, без ухилянь. Саме те, що хотіла почути Україна», — написав Подоляк. 

Нагадаємо, Зеленський розповів про другу хвилю російської терористичної атаки.

НАТОвійна в УкраїніПодолякЄнс Столтенбергядерний шантажгенсек