Трупи щенят, жахливі умови: поліцейські вилучили тварин з розплідника загиблої бучанки (ФОТО)

Чоловіку, який занедбав тварин загрожує кримінальна відповідальність

Трупи щенят, жахливі умови: поліцейські вилучили тварин з розплідника загиблої бучанки (ФОТО)

Днями до правоохоронців звернулося подружжя та повідомило, що їх родич не піклується про породистих тварин, яких розводила їхня донька. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Поліцейські здійснили перевірку цієї інформації.

Правоохоронці побачили, що породи американського стаффордширського тер’єра та американського буллі були з ознаками знущання. Приміщення також було захаращене продуктами життєдіяльності тварин.

«Під час огляду приміщення наші поліцейські виявили трупи щенят породи американського стаффордширського тер’єра та американського буллі. Ще 12 собак перебували у важкому стані від голоду та зневоднення. Нині усі тварини вилучені та передані зоозахисникам для піклування. Щодо власника вже розпочато досудове розслідування», — повідомив очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

За даними поліції розплідник створила 28-річна бучанка. Дівчина загинула під час окупації Бучі, а її справою став займатися 27-річний чоловік.

Чоловік оформив всі документи розплідника на себе, згодом занедбав тварин, але продовжував торгівлю цуценятами.

За фактом жорстокого поводження з тваринами (ч. 1 ст. 299 ККУ) слідчі Бучанського райуправління поліції розпочали досудове розслідування.

Йому загрожує до 3 років позбавлення волі з конфіскацією тварин.

Раніше повідомлялося, що суд засудив чоловіка, який жорстоко вбив павича.

поліція жорстоке поводження з тваринами тваринирозплідник