Цього року розпочнуть ремонтувати дахи на чотирьох будівлях

Цього року розпочнуть ремонтувати дахи на чотирьох будівлях

Як повідомила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, цього року заплановано розпочати ремонт дахів на 4 об’єктах: три дахи в житлових будинках на вул. Шевченка, 4, пл. Міцкевича, 6-7, вул. Саксаганського, 11 та дах дзвіниці церкви Святої Трійці на вул. Тершаківців, 1а. На цих об’єктах передбачено масштабний комплекс робіт, тому об’єкти будуть перехідними. Роботи на них будуть завершені в наступному році. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

«Будинок на пл. Міцкевича, 6-7 – це пам’ятка архітектури. Це дуже цікавий будинок. Посередині даху є купол. Цей купол у дуже поганому стані. Коли проводили обстеження, то побачили, що при буревії чи сильному вітрі його просто може зірвати.

У будинку на вул. Саксаганського, 11 5-6 років тому, на замовлення мешканців, одна фірма проводила ремонт даху. Однак виконала його неякісно і дах далі протікає. Тут ми плануємо провести не лише ремонт даху, але й фасаду.

Так само будинок на вул. Шевченка, 4 потребує ремонту даху. Цього року розпочнемо тут ремонтні роботи.

По кожному з цих об’єктів вже виготовлено проектно-кошторисну документацію. ПКД на ремонт дахів будинків на вул. Саксаганського, 11 і пл. Міцкевича, 6-7 знаходиться на експертизі. ПКД на ремонт даху будинку на вул. Шевченка, 4 пройшла експертизу і вже оголошено тендер на визначення виконавця робіт.

Також оголошено тендер на визначення виконавця робіт з ремонту даху дзвіниці церкви Святої Трійці (вул. Тершаківців, 1а).

Усі ці об’єкти є доволі великими. Передбачаємо, що цього року роботи ми розпочнемо, але закінчити цього року не вдасться. Роботи будуть завершені наступного року», - розповіла Лілія Онищенко.