У Карпатах ведмідь вийшов з лісу і напав на коня

Кінь вижив

У Карпатах ведмідь вийшов з лісу і напав на коня

В урочищі Плоска Солотвинської ОТГ Івано-Франківського району червонокнижний великий хижак – бурий ведмідь вийшов з лісу і напав на коня, завдавши йому глибоких ран. Про це повідомляє Українське товариство мисливців і рибалок.

Власниця постраждалої тварини Марія К., повідомила, що ветеринарам вдалось врятувати коня.

«Вірогідніше за все, це був ведмідь-шатун у якого або не вистачає вітамінів в організмі, або, що більш ймовірно, він був поранений браконьєрами. У такому стані тварина стає розлючена і втрачає контроль. У нашій області це непоодинокі випадки, не кажучи вже про всі Карпати. У попередні роки були напади ведмедів і на людей: в Рожнятівському р-ні на жінку напав поранений ведмідь, в Косівському р-ні стався напав на чоловіка, в Надвірнянському – при зустрічі з цим хижаком людина загинула. А напади ведмедя на свійських тварин навіть ніхто не рахує. Раніше облік вівся, за загибель свійських тварин від ведмедя були компенсації, нині це все скасовано.» - сказав фахівець з великих хижаків, голова Івано-Франківської оборганізації УТМР Михайло Лущак.

Українське товариство мисливців і рибалок застерігає всіх, хто живе на околицях лісів чи подорожує Карпатами пам’ятати, що тут мешкає найбільший хижак Європи – бурий ведмідь і зустріч з ним може бути дуже небезпечною.

ведмідьКарпатиНовини Українинебезпекабурий ведмідь