У ЛМР пояснили ситуацію стосовно додаткових коштів на завершену реконструкцію вул. Бандери

Саму вул. Бандери закрили на ремонт у вересні 2020 року.

У ЛМР пояснили ситуацію стосовно додаткових коштів на завершену реконструкцію вул. Бандери

Мерія Львова без жодного конкурсу виділила на реконструкцію центральної вулиці понад 90 млн гривень. Раніше про це повідомлялося. Переможцем тендеру стало ТОВ «Онур конструкцій інтернешнл». Договір з було укладено ще 2 вересня, тоді як сам аукціон з єдиним учасником пройшов 15 вересня.

Вся реконструкція вулиці, яку відкрили після ремонту ще в грудні 2021 року, коштувала 209,5 млн грн. Додаткові витрати на ремонт вулиці під час війни спричинили обговорення серед львів’ян, втім у Львівській міськраді стверджують, що ці гроші платитимуть підряднику після завершення бойових дій.

Саму вул. Бандери закрили на ремонт у вересні 2020 року. За проектом на вулиці облаштували дві спільні смуги для громадського і приватного транспорту, а для автомобілів облаштувати понад сто паркомісць. Також уздовж вулиці проклали велосмуги. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальна вартість робіт – 209,5 млн грн.

Вулицю ремонтували в кілька етапів. Уже в процесі реконструкції в мерії вирішили також облаштувати транспортний хаб на перетині вул. Бандери та Чупринки, а також відновити підпірну стінку поблизу Органного залу. Ці роботи не входили в основний проект реконструкції.

15 вересня ЛКП Львівавтодор підписало угоду з «Онур Конструкціон Інтернешнл» на додаткові роботи з реконструкції вулиці, вартістю 92,7 млн грн. Як пояснив ZAXID.NET керівник департаменту мобільності Олег Забарило, йдеться про оплату вже фактично виконаних робіт.

«Первинний договір був підписаний на 209,5 млн грн і профінансований наразі лише на 150 млн грн. У процесі роботи ми коригували проект, вносили зміни в ПКД. Цей договір є невід’ємною частиною реконструкції вулиці», – зазначив Олег Забарило.

Він пояснив, що оприлюднені на сайті Prozorro торги є не новим договором, а по суті інформуванням про його укладання.

«Це не є тендерна закупівля, договір укладений за процедурою одного учасника. У договорі є пункт, де прописано що фінансування здійснюється виключно наявності бюджетних призначень. Цього року на вул. Бандери закладено лише 10 млн, тому звісно, цих 92 млн витрачати не планувалося. Це є борг, який буде профінансований після завершення воєнного стану», – додав Олег Забарило.

Додамо, що попри те, що ці гроші цього року підряднику виплачувати не будуть, на сторінці закупівлі з’явились звернення львів’ян до Держаудитслужби стосовно недоцільності таких втитрат в умовах воєнного стану. Мешканці просять спрямувати гроші на закупівлю зброї. Наразі відповідь Держаудитслужби очікується.

«Ніхто сьогодні ці кошти платити не буде: по-перше, їх нема; по-друге, морально ці кошти платити після нашої перемоги. І вони це прекрасно розуміють. Я розумію, що це може багатьом не подобатися, але це є наша принципова позиція: в часі війни на першому місці є військові і допомога армії», – розповів у інтерв’ю ZAXID.NET міський голова Львова Андрій Садовий.

реконструкціяновини ЛьвоваЛМРвулиця Степана Бандери