У львівських лікарнях 95 % важких пацієнтів — невакциновані

У львівських лікарнях 95 % важких пацієнтів — невакциновані

Станом на вчора, 22 жовтня, у міських медичних закладах лікують 804 хворих на коронавірус. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Близько 95 % пацієнтів, які потрапляють до медзакладів у важкому стані, — невакциновані.

«Відсьогодні ми щоденно будемо проводити включення з лікарень, які лікують хворих на коронавірус. Це пов’язано з динамікою, яку сьогодні маємо з поширенням і збільшенням кількості хворих. Адже щоденно збільшується кількість поступлень. Станом на сьогодні 804 хворих є в міських медичних закладах. За минулий день 85 хворих потрапило в наші міські заклади, а 58 виписали — тобто динаміка продовжує зростати.

Заповненість ліжкомісць із дня на день — від 50 до 60 %, бо збільшується кількість ліжок. Зараз маємо зарезервовано близько 2200 ліжок для лікування хворих, включно з тими закладами, які ще поки не приймають хворих — наприклад, дитяча лікарня на Орлика, де, за потреби, плануємо залучити спочатку 100, а потім 70 ліжок. Адже однією з ознак цієї хвилі ми бачимо значне поширення хвороби серед дітей.

Близько 95 % тих людей, які потрапляють в міські медичні заклади у досить важких станах, є невакциновані. Близько 40 % львів’ян працездатного віку вже станом на сьогодні вакциновані як мінімум однією дозою. Ми постійно збільшуємо можливості для вакцинації, сьогодні також були відкриті додаткові пункти, де кожен може прийти і зробити щеплення», — розповів Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.