У Львові ДМС запевняє, що документи для оформлення біометричних паспортів прийматимуть щоденно

У Львові ДМС запевняє, що документи для оформлення біометричних паспортів прийматимуть щоденно

Безвізовий режим між ЄС та Україною спричинив ажіотаж серед наших співгромадян, які вирішили виробити біометричні закордонні паспорти. За даними Державної міграційної служби, лише у травні цього року видали понад 300 тисяч біометричних паспортів, пише Твоє місто.

Цей ажіотаж не обминув і Львів – порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість заяв на отримання закордонних паспортів зросла на 40%, розповіла Твоє місто виконувач обов’язків першого заступника начальника головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Іванна Романочко.

«Ми працюємо згідно з графіком і прийом здійснюється щодня згідно з графіком територіальних підрозділів» -- сказала І.Романочко.

За її словами, усі 29 територіальних підрозділів ДМС у Львівській області забезпечені відповідним обладнанням і видають біометричні паспорти. За її словами, зараз спостерігається певний ажіотаж з цього приводу, однак представниця ДМС прогнозує, що він незабаром спаде.

Водночас І.Романочко зауважила, що черги можуть виникати в тих підрозділах, де є лише одне автоматизоване робоче місце для прийому документів. Таких підрозділів в області п’ять – у Перемишлянському, Турківському та Сколівському районах та в містах Трускавець і Борислав.

«Там можливість прийняти відвідувачів для оформлення паспорта чи ID-картки обмежена, тому не встигають і вже керівник підрозділу , зважаючи на те, як відвідують громадяни, може встановити відповідний видачі та оформлення паспорта» -- сказала І.Романочко.

З її слів, окрім підрозділів ДМС документи на оформлення біометричних паспортів приймають ЦНАПи – їх є п’ять у Львові та ДП «Документ» на вулиці Богдана Хмельницького, 226. Вони також працюють у звичайному режимі, зазначила чиновниця.

Важливо

У Львові діють електронні черги. У цю чергу можна записатися за допомогою онлайн сервісу на сайті ДМС або через термінали безпосередньо в одному з підрозділів. На сайті ДМС можна записатися на два тижні наперед, а через термінал у підрозділі – на місяць наперед.

Крім того, є ще так звана поточна черга. Коли особа, яка записалася в чергу не приходить на призначений час, тоді громадяни, які безпосередньо прийшли в підрозділ, займають її місце. У районах області діє принцип живої черги.

Вартість виготовлення закордонного паспорта становить 557 грн 32 коп упродовж 20 робочих днів і 810 грн 32 коп – упродовж семи.

Перелік документів, необхідних для оформлення закордонного паспорта можна знайти за цим посиланням.