У Львові представили гігантські писанки, які вцілили після обстрілів Київщини (ФОТО)

З 585 писанок збереглося лише 140

У Львові представили гігантські писанки, які вцілили після обстрілів Київщини (ФОТО)

У Львові можна подивитися на гігантські писанки, які дивом вцілілі після обстрілів ландшафтного парку «Добропарк» під Києвом. Про це пише «Уніан».

Акція під назвою «Писанки відродження» проходить на площі перед собором Святого Юра до сьогодні, 6 травня 2022 року включно. У львів’ян сьогодні є остання можливість помилуватися вже легендарними писанками.

Зазначимо, під час ракетних обстрілів Київської області ландшафтний парк «Добропарк» серйозно постраждав — тоді повністю був знищений головний будинок парку, постраждали і всі інші будівлі. Повністю був знищений весь транспорт і техніка, навіть садові інструмент окупанти забрали з собою. 

Саме на території парку були виставлені гігантські писанки, які створили художники з усієї України в 2016–2017 роках. У парку вони знайшли постійний дім після того, як до цього кілька років поспіль експонувалися на Великдень у центрі Києва.

Всього в «Добрропарку» зберігалося 585 писанок, проте після ракетних обстрілів з боку російської армії вціліли тільки 140 з них.

Фото: Микола Тис

Львів новини Львова варта 1 новини Львоваписанки з Київщини