У Львові померла пацієнтка, якій пересадили комплекс серце-легені

Вічна пам'ять!

У Львові померла пацієнтка, якій пересадили комплекс серце-легені

У Львові померла пацієнтка, якій минулого тижня пересадили комплекс серце-легені. Про це повідомило Перше медичне об'єднання Львова.

Попри зусилля медпрацівників і вдало виконану операцію її не вдалося врятувати: відбулося гостре відторгнення донорських органів.

Стан пацієнтки стрімко погіршився на другу добу після трансплантації. Команда лікарів та лікарів Інституту серця робили усе можливе, аби його стабілізувати. 

Однак на такому ранньому етапі подолати гостре відторгнення одночасно двох органів було майже неможливим, всі реанімаційні заходи, на жаль, виявилися марними.

«Для усього нашого колективу та усіх, хто боровся за життя Ніни та вірив в її одужання - це великий удар. Немає нічого гіршого, ніж втратити пацієнта.» - йдеться у повідомленні.

У середу, 25 жовтня, стало відоом, що у Львові проведено історичну операцію - пересаджено комплекс серце-легені. Це надскладне втручання. Таких операцій у світі в рік виконується лише 20-25. Свої зусилля для цього поєднали команди лікарів Першого медичного об'єднання Львова та Інституту серця МОЗ України.

Читайте також: у Львові провели першу в Україні операцію з пересадки комплексу «серце-легені»

Тоді, комплекс серце-легені отримала 38-річна Ніна з Київщини. Від народження вона мала проблеми з серцем. Пізніше з ладу вийшли і легені. 15 років Ніна чекала на трансплантацію одразу двох органів. 9 місяців з них навіть жила в Індії.

Львівопераціяновини Львовапересадка органів Перше ТМО ЛьвоваПерше ТМО