У Львові сьогодні перевіряли повідомлення про замінування

У Львові сьогодні перевіряли повідомлення про замінування

Сьогодні, 13 листопада у центрі Львова на проспекті Свободи 1 надійшов виклик про замінування. Вибухотехніки працювали на місці повідомлення.



«Надійшло анонімне повідомлення про можливе замінування на проспекті Свободи, 1. Поліція і вибухотехніки присутні», – повідомили сьогодні, 13 листопада, на сторінці громадської організації «Варта 1» в інтернет-мережі «Facebook».


Як повідомив голова ГО «Варта 1» Ігор Зінкевич «Мінувальника» поліція затримала.


У відділі комунікації поліції Львівської області розповіли, що львів’янин повідомив у поліцію, про «закладення трьох кілограмів тротилу» на проспекті Свободи.



Правоохоронці обстежили вказане місце та прилеглу територію - небезпечних та підозрілих предметів не виявлено.






Встановлено, що телефонував у поліцію та надав неправдиве повідомлення 40-річний львів’янин. Чоловіка запросили у відділ поліції для проведення першочергових слідчих дій.



Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.286 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до шести років. Проводиться досудове розслідування.