У Львові цього дня трапилася найдраматичніша ДТП в історії львівського трамвая (ФОТО)

У Львові цього дня трапилася найдраматичніша ДТП в історії львівського трамвая (ФОТО)


Сьогодні, 10 січня 1972 року, минуло 50 років тому, з дня найдраматичнішої дорожньо-транспортної пригоди в історії львівського електротранспорту. Про це розповів голова «Варта1» Ігор Зінкевич, у «Facebook».


«Цього дня у Львові на вулиці Городоцькій трапилася найдраматичніша аварія в історії львівського трамвая, трамвай розчавив 26 людей. Ця ДТП стала наймасштабнішою в історії львівського трамваю», — повідомляє Ігор Зінкевич.


Вранці 10 січня вулицею Городоцькою спускався переповнений трамвай. На середині спуску, поблизу Львівського цирку, вагон став некерованим.





Коли трамвай досягнув перехрестя вулиць Городоцької і Шевченка, то зійшов із рейок і протаранив людей, що стояли на зупинці-острівці, та врізався в будівлю школи (сьогодні — Львівська правнича гімназія) на вулиці Леонтовича № 2.


У той день загинуло 11 людей одразу на місці, 25 постраждали, троє із потерпілих у безнадійному стані були доправлені до лікарні, ще шестеро у вкрай важкому стані також потрапили у лікарню.


Водійка залишилася неушкодженою. Львівський народний суд згодом винесе вирок молодій водійці львівського трамвая та засудить її до тюремного ув’язнення.





[caption id=«attachment_338588» align=«aligncenter» width=«374»] Трамвай Gotha під номером 472, який спричинив ДТП. Фото Ханс Орлеманс та фото водійки трамвая Надії Макари.[/caption]


Львів’яни про саму катастрофу говоритимуть мало, бо ж КДБ «вжило усіх необхідних заходів для запобігання небажаних проявів серед мешканців міста».





271728264-4809640625756191-3060151139391237270-n


Сучасним пасажирам львівського електротранспорту про трагедію 50-річної давнини нагадує обов’язкова декількасекундна «технічна зупинка» на усіх схилах, яка стала обов’язковою незадовго після кривавої аварії.


Перше фото: І фото водійки трамвая Надії Макари.