У Львові з наступного тижня відновлюють роботу 25 дитсадків

У режимі чергових груп

У Львові з наступного тижня відновлюють роботу 25 дитсадків

У Львові на початку червня планують відкрити ще 25 дошкільних закладів у режимі чергових груп, при тому, що станом на сьогодні працює 83 садки зі 120 у місті. Оскільки ці групи — чергові, то можливість відвідувати їх є лише у трьох тисяч дітей із 24 тисяч зарахованих, повідомила завідувачка сектору оцінювання якості освіти управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Наталія Клочко, інформує «Тvoemisto.tv».

«Ті садки, які відкриті у місті, мають обладнані укриття та працюють лише у режимі чергових груп. Це означає, що не всі діти мають змогу їх відвідувати. Наприклад, якщо раніше у дошкільний заклад ходили по 200–300 дітей, то тепер 12 дітей на одну групу. При тому, що із розрахунком на одного дорослого вихователя чи помічника — двоє дошкільнят», — каже Наталія Клочко.

Графік роботи садків у Львові — різний: є такі, що працюють упродовж 9 годин, 10,5 та 12-ти. За словами освітянки, станом на початок цього тижня, у садки ходить близько 3 тисяч дітей зі 24-х тисяч зарахованих. Із них 150 дітей — з числа внутрішньо переміщених осіб.

«Найперше відкриваємо ті садки, які найбільш затребувані — наприклад, є звернення від батьків, що вони працюють і не мають куди подіти дітей. Отож, пріоритет надають вихованцям, обоє батьків яких працюють. Якщо є вільні місця, то беруть і тих, у кого в сім’ї працює один з батьків», — пояснює вона.

Зараз у Львові майже усі дошкільні заклади вже вивільнені від внутрішньо переміщених осіб. Частину переселяють, а решта — виїжджає за кордон.

«На початок цього тижня люди поселені лише у чотирьох дитячих дошкільних закладів. Але до 1 червня планують вивільнити ще один садок», — додала співрозмовниця.

Нагадаємо, що в області дитячі садки відновили роботу від 23 березня. Освітній процес у садках можливий в очному, дистанційному чи змішаному форматі. Це визначає кожен заклад освіти самостійно. Таку рекомендацію надав департамент освіти і науки ЛОВА, врахувавши можливості, безпечні умови та запити батьків. Із 16 травня відновили роботу 33 чергових закладів дошкільної освіти, перед тим ще низка.

дитячий садокНовини Львів воєнний станвнутрішньо переміщені особичергова група дитячого садка