У Львові забудовник хоче виселити переселенців з притулку (ФОТО)

На цей час у шелтері проживає понад 100 переселенців

У Львові забудовник хоче виселити переселенців з притулку (ФОТО)

З початку повномасштабного вторгнення БО «100% життя» прихистив понад 2 тис. людей. Зараз же забудовник, у якого організація орендує приміщення, хоче їх вигнати.

Про це повідомили у благодійній організації, передає "Еспресо".

«Зараз, не маючи жодних законних підстав, компанія Ірокс, яка знаходиться під керівництвом Ігоря Микичака, намагається вигнати проживаючих у шелтері людей на вулицю. Зараз представники компанії орендодавця намагаються зробити у шелтері нові замки, фактично підвергаючи стресу мешканців, які й так травмовані ситуацію», – повідомляють у «100% життя».

На цей час у шелтері проживає понад 100 переселенців.

Згідно з аналітичною платформою YouControl, приватне акціонерне товариство «Ірокс» заснували у Львові у 1996 році Христина та Богдана Микичак. Є в компанії відокремлений підрозділ, що займається орендоюжитла та будівництвом. 

До слова, компанія «Ірокс» неодноразово фігурувала в будівельних скандалах. На сьогодні відкрито 7 судових справ проти забудовника. Крім цього, ПрАТ «Ірокс» у серпні 2016-го мав конфлікт з мешканцями будинку на вулиці Антонича, 3: покупці, які придбали квартири у забудовника, самостійно найняли працівників ПАТ «Львівообленерго» для проведення електрики. Забудовник був проти, бо мешканці не узгодили рішення з компанією.

Читайте також: переселенцям «оптимізують» виплати.

Після низки перевірок Львівська міська рада анулювала забудовнику дозволи на будівництво багатоповерхівок на вул. Тернопільській, 42, вул. Шевченка, 418 та вул. Величковського, 61, 62.

 

Новини ЛьвівНовини Українивійнаблагодійний фондпереселенцізабудовникLviv newsшелтерПрАТ Ірокс