У Міноборони запропонували альтернативу слову «русофобія»

От такий аналог

У Міноборони запропонували альтернативу слову «русофобія»

Росіяни ображаються і скаржаться через русофобію у світі, яку спричинило вторгнення росії в Україні. У Міноборони України знайшли альетрантиву слову «русофобія».

Про це заявили у Міністерстві оборони України.

У відомстві пояснили, що фобія означає страх перед чимось. Проте, як зауважили в Міноборони, росіян та їхньої армії ніхто не боїться. Відтак, слово «русофобія» не доречно використовувати.

Натомість українське міністерство пропонує використовувати термін «руссо-го-гомія». Натякається росіянам піти додому, тобто повернутися у росію, зокрема з окупованих територій України.

«Кремлівські боти продовжують нити про «русофобію». Давайте нагадаємо їм про книгу, яку вони постійно ігнорують — словник. Фобія по суті означає страх перед чимось. Але ніхто не боїться росіян і їх армії, що розвалюється. Давайте розберемося з нашою лексикою: не русофобія, а руссо-го-гомія», — йдеться у повідомленні Міноборони.

Тезу про те, що російської армії ніхто не боїться, ілюструють дані від Генштабу ЗСУ про втрати ворога. Відповідно до оновленої інформації, станом на ранок 4 вересня росія втратила майже 50 тисяч військових.

Додамо, що раніше російські туристи скаржилися, що на курортах Греції їм кричать «f*ck Russians!».

Новини України Міноборони слово русофобія