У Північній Кореї зробили заяву, щодо постачання боєприпасів та зброї до РФ

Попередили США, щоб ті припинили поширювати чутки про КНДР та «очорняти її імідж»

У Північній Кореї зробили заяву, щодо постачання боєприпасів та зброї до РФ

Раніше Сполучені штати заявляли, що РФ збирається купити у КНДР ракети та мільйони снарядів для артилерійських систем. Північна Корея зробила заяву, про те, що ніколи не постачала зброю чи боєприпаси до російської федерації і не планує цього робити. Про це пише «Reuters».

Там також попередили США, щоб ті припинили поширювати чутки про КНДР та «очорняти її імідж» на міжнародній арені.

«Нещодавно США та інші ворожі сили говорили про «порушення резолюції» РБ ООН, розпускаючи «чутки про збройні угоди» між КНДР та росією... Ми ніколи не експортували зброю або боєприпаси до росії, і ми не плануватимемо їх експорту», — заявило центральне телеграфна агенція Кореї з посиланням на чиновника Міноборони КДНР.

Повідомляється, що раніше заступник офіційного представника Держдепартаменту США Ведант Патель говорив, що росія закуповує мільйони ракет і артилерійських снарядів у КНДР для війни в Україні.

Крім того, про покупки також говорив представник Білого дому Джон Кірбі. Однак він заявив, що угоду так і не було завершено.

Президент РФ володимир путін минулого місяця заявив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, що дві країни «розширюватимуть всебічні та конструктивні двосторонні відносини спільними зусиллями», у листі.

У матеріалі сказано, що росія також відкинула звинувачення та зажадала від США надати докази. Проте зовсім недавно росія та Північна Корея заговорили про свої зв’язки.

Кім також направив лист путіну, в якому йдеться, що «стратегічна та тактична співпраця, підтримка та солідарність» між двома країнами вийшли на новий рівень на тлі їхніх спільних зусиль щодо запобігання загрозам і провокаціям з боку «ворожих збройних сил».

Нагадаємо, раніше експерт повідомив, що росію не врятує зброя від КНДР.

міжнародні новини РФКНДРПівнічна Корея зброя КНДР