У Північній Кореї звинуватили Україну у «невиліковній манії величі»

Така реакція викликана петицією на сайті президента

У Північній Кореї звинуватили Україну у «невиліковній манії величі»

Молодша сестра лідера північної Кореї Кім Чен Ина, Кім Йо Чен, звинуватила президента України Володимира Зеленського в тому, що він «грає в азартні ігри» з долею своєї країни через маловідому петицію на сайті президента.

Про це пише державне агентство КНДР KCNA

Сестра Кім Чен Ина помітила петицію на сайті президента

президента розміщену 30 березня з закликом розмістити ядерну зброю від США на території України або зробити Україну державою з власним ядерним озброєнням.

Станом на 1 квітня петиція набрала трохи більше 700 голосів при необхідних для розгляду 25 тисячах, що є досить низьким показником.

Кім Йо Чжон назвала розміщення такої маловідомої петиції «продуктом зловісної політичної змови влади Зеленського».

Як йдеться у заяві Кім Йо Чен:

«Українська влада, охоплена невиліковною манією величі, що вона здатна перемогти росію, несе ядерну катастрофу, яка загрожує їхньому існуванню», - вирішила сестра диктатора КНДР.

Вона заявила, що «розмови Зеленського про розміщення ядерної зброї США і самостійну розробку ядерної зброї є проявом його дуже небезпечної політичної амбіції продовжити свої дні, що залишилися, за будь-яку ціну, граючи в азартні ігри з долею своєї країни і народу».

Додамо, що зареєструвати петицію на сайті президента може будь-який громадянин України.

Читайте також: У Північній Кореї різко висловилися про рішення США надати танки Україні

Там постійно з’являється безліч петицій, однак мало з них набирають необхідні голоси. Навіть ті, що набирають необхідні для розгляду 25 тисяч, часто не призводять до жодних наслідків.

війнаядерна зброяпетиціяПівнічна Кореякім йо Чен