У посадовця Міноборони виявили російський паспорт

Він відповідальний за збройові контракти

У посадовця Міноборони виявили російський паспорт

У виконуючого обов'язки керівника Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Олександра Лієва нібито знайшли російський паспорт. Сам він стверджує, що ніколи не отримував паспорт рф.

Як пише Українська правда із посиланням на джерела в правоохоронних органах, російський паспорт Лієва був виданий у 2019 році. У ньому вказано, що він народився в Москві, «хоча насправді Лієв народився на території України».

«Знайшли російський паспорт у Лієва. Дата отримання 2019 рік», – написав журналіст Михайло Ткач.

одночас, самого Лієва «шокувала» інформація про нібито російське громадянство у нього.

«Це повний треш. У мене нема і не було ніколи ніякого іншого громадянства, крім українського. Я не подавався на громадянства іншої країни. Коли окупували Крим, там, дійсно, роздавали людям російське громадянство без згоди, але на той час я уже давно працював на «Суспільному»», – заявив Лієв у коментарі УП.

Олександр Лієв народився в росії. Сам він зазначає, що «трирічною дитиною став мешканцем українського Армянська, АР Крим». У 2004 році Лієв, який на той момент був заступником голови Кримської організації Народно-демократичної партії, блокував агітаційну автомобільну колонку Віктора Ющенка «Потяг дружби» в районі Армянська.

У 2010-2014 роках перебував у партії «Партія регіонів». У 2013 році Лієв отримав орден святої Анни третього ступеня від голови російського Імператорського дому. Про це Лієв написав у соціальних мережах, але пізніше видалив допис.

5 березня 2014 року на початку окупації Криму росією, Олександр Лієв в інтерв'ю Громадському закликав Київ «почути Крим» і «легалізувати референдум» про його статус. Також говорив, що був довіреною особою Януковича на виборах в Криму, але «разочаровался».

31 січня 2023 року голова ЦПК Віталій Шабунін опублікував компрометуючі факти про Лієва. Зокрема, стало відомо про його інтерв'ю 2014-року, в якому він закликав «почути Крим». Це викликало особливий резонанс у суспільстві, оскільки в рамках своєї посади саме від Лієва залежить, у кого, за скільки і яку зброю та військову техніку купує Україна.

Сам Лієв у відповідь на звинувачення заявив, що це «сфабрикований вкид», спрямований проти чинного міністра оборони Олексія Резнікова. Проте згодом написав заяву на звільнення.

Міноборонигромадянство рфросійський паспортпосадовецьОлександр Лієв