У Раді допускають лише одне обмеження для ухилянтів - Веніславський

Законопроєкт також допоможе уникнути зловживань «студентами-ухилянтами»

У Раді допускають лише одне обмеження для ухилянтів - Веніславський

У Верховній Раді наразі допускають лише одне обмеження для військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації – щодо права керування транспортними засобами. Про це заявив член комітету з питань нацбезпеки та оборони, нардеп Федір Веніславський під час брифінгу 6 березня.

Зазначається, що нардепи мали дискусію щодо надання ТЦК повноважень в судовому порядку обмежувати права громадян, а саме: право на розпорядження грошовими коштами на рахунку, право виїзду за кордон і право керування транспортним засобом.

«Депутати дійшли консенсусу на даний момент. І ми допускаємо лише одне обмеження - на право керування транспортним засобом, якщо особа не виконала умови ТЦК і не з’явилася для оформлення документів, для уточнення даних, або не з’явилася за повісткою, яку вона отримала», – сказав Веніславський.

Також нардеп повідомив, що законопроєкт допоможе уникнути зловживань особами, які спеціально вирішили здобувати вищу освіту, щоб «відкосити» від мобілізації.

Читайте також: у ВРУ пропонують змусити пенсіонерів ставати на облік у ТЦК

"Нинішній закон не лімітує кількість вищих освіт. Тобто людина може здобувати другу, третю, п’яту вищу освіту. І це буде підставою для отримання відстрочки від призову. Ми це точно приберемо і буде вже послідовна вища освіта, тобто передвища, вища, магістерська і аспірантура, – зазначив він.

війна в УкраїніухилянтиВР законопроєкт про мобілізацію