У Раді пропонують звільнити від мобілізації ще дві категорії населення

Педагогів у закладі дошкільної освіти або тренерів у державному чи комунальному спортивному закладі

У Раді пропонують звільнити від мобілізації ще дві категорії населення

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 7726, який пропонує звільнити від призову ще дві категорії чоловіків. Про це стало відомо з картки законопроєкту 7726 від 02.09.2022.

Головною метою законопроекту є внесення до законодавства змін, які посприяють забезпеченню стабільної роботи закладів фізичної культури і спорту та дошкільних навчальних закладів в умовах воєнного стану.

Проектом Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення стабільної роботи закладів фізичної культури і спорту та дошкільних навчальних закладів в умовах воєнного стану» пропонується внести зміни до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу».

В цілому законопроект покликаний посприяти забезпеченню стабільної
роботи закладів фізичної культури і спорту та дошкільних навчальних закладів в
умовах воєнного стану. 

Законопроєкт передбачає звільнення громадян від мобілізації, при умові що людина працює педагогом у закладі дошкільної освіти або тренером у державному чи комунальному спортивному закладі. Від призову звільняються лише ті хто працює на 0,75 ставки.

Також, в законопроєкті вписана пропозиція, що військовослужбовець, який належить до категорії громадян, які відповідно до статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” не підлягають призову на військову службу під час мобілізації — зможе демобілізуватися та повернутися до своєї колишньої роботи. 

Нагадаємо, в Україні під мобілізацію можуть потрапити люди з інвалідністю.

призоввійнаРФРосіямобілізаціявійськовий призовЗагальна мобілізація