У росії почалися протести проти мобілізації, звучать вимоги відставки путіна (ФОТО, ВІДЕО)

Учасників мітингів розганяють і затримують силовики

У росії почалися протести проти мобілізації, звучать вимоги відставки путіна (ФОТО, ВІДЕО)

У РФ після оголошення путіним часткової мобілізації росіяни почали виходити на перші протести. Повідомлення про акції у росії надходять з Іркутська, Улан-Уде, Хабаровська та Іркутська.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», у росії на тлі оголошеної вранці президентом володимиром путіном мобілізації розпочалися акції протестів, а депутати Республіки Марій Ел навіть вимагали відставки президента.

Декілька десятків людей вийшли на акції в Іркутську, Улан-Уде, Хабаровську, Якутську та інших містах.

В Іркутську силовики розігнали людей. Акція протесту проходила у центрі міста. Міліція затримала близько 20 осіб, яких відвезли до відділення міліції та не пускають адвоката.

«Різко приїхали п’ять машин та маршрутка з ОМОНом та розігнали практично всіх, хто був. Зараз люди тримаються поодинці», — кажуть очевидці.

В інших містах міліція розмовляє з учасниками, перевіряючи документи та пропонуючи розійтися.

Декілька десятків людей вийшли на акцію в Томську. Близько 15 із них затримали та відвезли до райвідділу міліції.

Також у місті Росгвардія оточила будівлю військкомату після повідомлення про мінування. Перехожих просять не підходити до будівлі близько.

В Улан-Уде на Театральну площу для протестів вийшли близько 50–60 людей. Поліція спробувала затримати дівчину, але її відбили протестувальники. Також співробітники МВС запропонували людям розійтися та зажадали, щоб вони були без плакатів.

«Наші чоловіки, батьки та брати не хочуть вбивати інших чоловіків та батьків», «Ні війні! Немає могилізації», — говорилося на плакатах мешканців Улан-Уде.

У Хабаровську на акцію проти мобілізації вийшли лише 12 осіб. Одна з учасниць протесту заявила, що вийшла на площу, бо від початку була проти війни і по можливості виходила на всі пацифістські протести.

«Після прийняття вчорашніх законів про воєнний стан та мобілізацію одразу було зрозуміло, що щось буде. Тому новиною, звісно, шоковано, але було очікувано. У мене є друг, який потрапляє під мобілізацію: ми вирішили, що будь-якими способами «косити». Тому що їхати туди вбивати мирних українців — це за межею», — розповіла вона журналістам.

У Новосибірську також планують провести мітинг, проте до центральної площі у місті вже стягують силовиків та автозаки.

У Республіки Марій Ел депутати заявили, що дії путіна шкодять безпеці росії, а оголошена мобілізація призведе до падіння економіки країни та протестів громадян.

У москві прокуратура вже нагадала, що за заклики та участь у неузгоджених масових заходах (у тому числі і в інтернеті) передбачено покарання, у тому числі у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років.

У свою чергу у великих містах управління безпеки почали скликати «максимум бійців» для боротьби з мітингувальниками.

Фото: "Avtozak"

Джерело фото: "Дзеркало тижня"

Джерело фото: "Дзеркало тижня"

Як повідомлялося, росіяни заявляють про початок масових акцій протесту проти оголошеної путіним мобілізації.

Росіямітингмобілізаціявиступ путінамітингувальникипротести в росії