У скандального екссудді Вищого госпсуду проводять обшуки

Часів Януковича

У скандального екссудді Вищого госпсуду проводять обшуки

Працівники державного бюро розслідувань проводить обшуки за 12 адресами екссудді Вищого господарського суду Артур Ємельянова. Про це повідомив Mind з посиланням на власні джерела у ДБР.

У ДБР розповіли, що обшуки проводять за 12-ма адресами 50-річного Ємельянова.

Довідка про Ємельянова: Артур Ємельянов вважався символом суддівської корупції та тиску в судовій системі за часів президентства Віктора Януковича. Ємельянов проходить підозрюваним у низці судових справ, зокрема щодо легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, корупції, відмивання коштів, тиску на суддів.

Ємельянов був суддею Вищого господарського суду України. Його відсторонила від виконання суддівських обов'язків Вища рада правосуддя через звинувачення у втручанні у процес здійснення судочинства та тиску на інших суддів.

У 2013-2014 роках він втручався у роботу судді Господарського суду Києва для вирішення певних судових справ, перешкоджав здійсненню судами правосуддя, погрожував та шантажував суддів.

Крім того, Ємельянов фігурує у кримінальному провадженні, пов'язаному з підозрою у легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, через використання панамської компанії Restwood Products Corporation. Це провадження свідчить про підозру у спробах приховати незаконні доходи через складні фінансові операції. 

Читайте також: відійшов у вічність нардеп Андрій Іванчук

Держфінмоніторинг виявив, що Ємельянов має значне перевищення видатків порівняно з його офіційними доходами. Також були виявлені сумнівні фінансові операції, які можуть вказувати на відмивання коштів.

ДБР корупціяобшуки Ємельянов